Black Friday 2020 på Sverigerea.se

Äntligen är det dags, som alla köpsugna konsumenter har väntat på – Black Friday och Black Week är tillbaka! En REA-fest utan dess like där man som konsument har stor chans att göra sitt livs fynd! Vi på Sverigerea.se håller alltid koll på REA och Black Friday är inget undantag. Black Friday 2020 infaller fredagen den 27 november och vi håller som sagt stenkoll på alla kampanjerna och samlar dessa här hos oss!

JUST NU HAR VI SAMLAT

0 REA-produkter från 0 olika nätbutiker

FYNDA BLAND VÅRA HUVUDKATEGORIER


Allt om Black Friday

Black Friday historia

Black Friday är en shoppinghändelse och köpdag som är återkommande varje år på hösten och är en av de största shoppingdagarna på hela året. Dagen infaller den fjärde fredagen i november och det sammanfaller även med den amerikanska högtiden Thanksgiving, som alltid är på en torsdag och som gör fredagen till en klämdag i USA. Namnet har inget klart ursprung men en av teorierna är att vid försäljningar kring Thanksgiving började butiker visa svarta siffror istället för röda i räkenskaperna. Självklart finns det olika städer i USA som menar att just de var först med konceptet och namnet.

Historiskt har butikerna öppnat tidigt på fredag morgon, vissa även direkt vid midnatt, för att sälja ut stora delar av sina lager till kraftigt reducerade priser. Det har lett till att folk har köat i timmar för att vara de första in genom dörrarna när butikerna öppnar tidigt på morgonen för att hinna ta produkter innan de säljer slut. Det finns mängder med fall där det har uppstått kaosartade situationer med köpsugna handlare som vällt in genom dörrarna till butiker. Om du är intresserad av att se hur galna amerikanerna kan bete sig vid stora reor kan du söka efter videor på nätet. De är helt galna!

Utförsäljningarna, prisfesterna och rean pågår för det mesta under bara ett dygn, men ibland sträcker den sig över hela veckan och i vissa fall även över helgen och fram till och med måndagen, som kallas Cyber Monday. De bästa reafynden under Black Friday går faktiskt inte att avgöra var man kan göra dem, för hela näthandeln går i full spinn och alla vill ta del av de köpsugna konsumenterna genom att erbjuda attraktiva erbjudanden. Branscher med stor marginaler har så klart möjlighet att erbjuda stora prissänkningar, men även mer prispressade branscher som elektronik och hemelektronik med t.ex. tv-apparater kan passa på att sälja ut äldre modeller. Annars är alltid kläder och mode ett säkert kort på produkter som kommer vara på rea under de här dagarna.

Black Friday innebär att de allra flesta butiker, såväl fysiska som online, mer eller mindre tävlar om att kunna erbjuda sina kunder de allra bästa rabatterna och lägsta priserna! Många butiker har numera Black Week och vissa försöker köra konceptet ännu längre tid för att få sålt så mycket som möjligt.

I fjol omsatte Black Friday över 6 miljarder amerikanska dollar på onlineförsäljning under en dag, det var en ökning med nästan en fjärdedel. För svensk del har försäljningen ökat kraftigt de senaste åren. Det har blivit så hajpat att det till och med har skapats en motrörelse som inte vill handla eller konsumera överhuvudtaget under den här perioden.


När är Black Friday 2020?

Black Friday 2020 inträffar den fjärde fredagen i november. För 2020 kommer den med andra ord inträffa den 27 november. Såväl handlare som konsumenter är glada i den här handelshögtiden och ser goda möjligheter till att genomföra bra och lyckade affärer. Som kund får du både fina rabatterade priser på dina favoritprylar och produkter. Handlarna och butikerna ser en möjlighet till att sälja i mängder och locka kunder till sig.


Black Friday, den svarta fredagen, i Sverige

Det är först på senare år som det här shopping fenomenet har slagit igenom med full kraft och drabbat vårt land. Än så länge verkar det inte heller vara någon hejd på den fortsatta försäljningen och den totala omsättningen ökar för varje år. Numera gnider återförsäljarna händerna samtidigt som fraktleverantörer och paketombud förbereder sig för en högintensiv period. I Sverige slås det försäljningsrekord år efter år. För många fungerar shoppinghelgen som en start och förlängning på julhandeln. Under Black Friday 2020 kan du passa på att göra ordentliga fynd av varierande slag. Numera är det nästan enklare att hitta butiker som inte kör en BF-kampanj.

Foto av Elgiganten

Black Friday Online

Om man föredrar att handla online på internet så finns där ett jättestort utbud på nätet av kampanjer. Då vi lever i en global värld så kan man även ta del av kampanjer och reor även hos utländska e-handlare. Handlar du inom EU är det helt tullfritt och du får bara en fraktkostnad. Handlar du däremot från USA så kan du även få betala en tullavgift för att få din vara. Om erbjudandet är tillräckligt bra så kan det ändå bli en lönsam affär.

Väljer man att delta i Black Friday online så har man fördelen att man enkelt kan nå alla produkter och alla sorters kategorier hemma på sin dator eller telefon. Oavsett om du är ute efter kläder, leksaker till barnen, barnvagn, teknikprylar, tv-spel, datorspel, accessoarer, billiga solresor eller något helt annat så hittar du garanterat något som faller dig i smaken under årets Black Friday.


Black Week, Black Weekend & Cyber Monday

Utöver Black Friday finns det fler tillfällen att göra riktigt bra fynd i nära anslutning till den "svarta fredagen". Många butiker och handlar kör sin Black Friday-kampanj över hela helgen och kallar det då för Black Weekend. De som väljer att köra hela veckan kallar det vanligen för Black Week. På måndagen efter hela shoppingveckan följer nästa stora rabattdag, Cyber Monday. Cyber Monday är den mer anonyma lillebrodern och inledningsvis var den en motpol till Black Friday, som traditionellt sett gällt fysiska butiker, från e-handlare och nätbutiker som ville få folk till att handla och göra billiga fynd även på internet från deras onlinebutiker. Cyber Monday infaller på måndagen efter Black Friday. Vill man vara säker på att inte missa någon spännande rea eller erbjudande på sina favoritprodukter bör man även hålla ett vakande öga under måndagen. Den här kampanjen har generellt genomförts av elektronikbutiker med e-handlar men med all sannolikhet kommer fler och fler andra butiker haka på trenden, om nu inte en Black Week tar och slukar hela konceptet.


Vad gör Sverigerea.se?

På sverigerea.se samlar vi aktuella reaprodukter under ett och samma tak. Alla produkterna kommer från respekterade och välkända nätbutiker där du på ett säkert sätt kan slutföra ditt nästkommande inköp. När det sker kampanjer som t.ex. Black Friday så håller vi givetvis stenkoll på priserna och ser till att tillhandahålla de senaste REA-produkterna från våra anslutna butiker.

Vi önskar er god shopping i höstmörkret och riktigt fina klipp!