Julhandel och mellandagsrea 2018

Julhandel och mellandagsrea 2018


Julen står för dörren och Sveriges intensivaste shoppingperiod är här och handeln går på högvarv!


Julhandeln och dess försäljning spås slå nya rekord även 2018 vad det gäller total försäljning, men även digital försäljning över nätet samt mängden skickade paket. Det är inte enbart i tomteverkstaden som det har planerats, rustats och förberetts. Traditionellt sett är det den fysiska detaljhandeln som har dubblat sin personalstyrka inför julen och den efterföljande mellandagsrean, men nu är det även speditörer och postombud som har förberett sig och storsatsar för en så smidig jul som möjligt.

Efter julhandeln upp till själva Julafton kommer den traditionella toppen av reasäsongerna – Mellandagsrean. Mellandagsrean brukar börja precis som det framgår av namnet i mellandagarna, men det blir vanligare och vanligare med butiker som börjar sin Mellandagsrea redan på Juldagen eller t.o.m. nätbutiker som smäller upp sina reor på Julafton.

Ta hjälp av vår sida och fynda julklappar och göra stora klipp med hjälp av alla de fantastiska erbjudande som vi förmedlar via våra samarbetspartners.

TIPS - Använd vår varumärkessida för att leta upp ditt favoritmärke och fynda aktuell REA just nu!


Vad är då Julen och Jultradition?

Vår jultomte uppenbarar sig i många olika skepnader i vårt avlånga land Sverige, men faktum är att på kontinenten får han konkurrens i att lämna ut paket och julklappar. I delar av Tyskland är det istället Jesusbarnet som ger presenter till barnen, medan i andra delar av Tyskland är det julmannen eller Weihnachtsmann som kommer med paket. Tyskland har även Sankt Nikolaus som kommer redan den 6 december med små presenter.

Julen firas på olika sätt i olika länder. I Sverige och de nordiska länderna firar vi i huvudsak vårt rejäla julfirande med presenter och julklappar till nära och kära på julafton den 24 december. Så är det inte på alla andra ställen, olika länder har olika traditioner för när de ger presenter. I Storbritannien är det främst julstrumpor som man hänger upp på julafton och sen hoppas att Father Christmas eller Santa Claus lämnar presenter i under natten lagom tills man vaknar upp på juldagens morgon. Spanjorerna firar sitt presentgivande på ett helt annat sätt och där är det de tre vise männen som kommer med paket på trettondagsafton så att barnen vaknar upp till sina presenter på trettondagen som infaller den 6 januari. Andra kulturer och länder har sina stora firanden och presentgivanden vid andra tillfällen, som t.ex. Kinesiskt nyår och i Turkiet där de firar på nyårsafton.

En riktigt God Jul önskar vi från Sverigerea!