Skydda din hud från kallt väder

Skydda din hud från kallt väder

Ett stort problem som uppmärksammas varje år på vintern är hur kylan och torrheten påverkar din hud och hy. Huden utsätts för ett strängare klimat och torrheten blir större än vad den brukar vara. Det märks särskilt hos personer som vanligen har besvär med torr och känslig hud. Därför gäller det att när det är vinter så kan vi behöva ändra våra hudvårdsvanor, precis som vi gör för andra vanor till exempel att bära varmare vinterkläder, vilket inkluderar stickade tröjor, tröjor, polotröjor, cardigans & koftor, hoodies, sweatshirts, jackor, kappor, strumpor och tights.


Om du behöver införskaffa mer varma och sköna vinterkläder till din garderob så har vi några alternativ åt dig här:


Kläder


Men i denna text kommer vi att fokusera på hudvård och vi kommer gå några praktiska tips för hur du kan sköta din hudvård på vintern.


1. Drick mycket vatten

Vi vet alla vikten av att dricka vatten och det första steget för en vacker och frisk hud och hy på vintern är att dricka mycket vatten. Dricksvatten har många fördelar och en av de största fördelarna är att vätskan återfuktar vår hud naturligt från insidan. Hud på vintern torkar och har ett dåligt utseende, därför behöver vi ge extra uppmärksamhet åt att man får i sig och dricker tillräckligt med dricksvatten på vintern.


Dricka Vatten


2. Skydda huden mot vinterkylan med fuktgivande krämer

Det kan vara nödvändigt att använda fuktgivande tillskott för din extra torra hud på vintern för att bekämpa det strängare klimatet. Det lättaste och mest tillgängliga av dessa tillskott är fuktgivande krämer. Speciellt efter duschen bör du återfukta hela kroppen med en fin kräm eller kroppsolja. Du kan spana in vårt sortiment av Hudserum & Kroppsolja. Dessutom är läpparna en av de allra mest utsatta platserna och mest torra på vintern. För att återfukta dina läppar kan du enkelt använda ett läppbalsam med intensiva fuktgivande egenskaper. Du kan hitta flera hudprodukter som du kan behöva här på Sverigerea, till exempel Dagkräm och Fuktkräm.


Hudvårdsprodukter


3. Ändra dina sminkvanor

Det rekommenderas att säga adjö till den matta foundation som du använder på sommaren, särskilt om du har torr hud. Matt foundation gör att din redan torra hud ser mycket torrare ut. En rekommendation från experter är att innan du sminkar dig kan du ha fuktgivande ansiktskräm i ditt ansikte för att förbereda en jämnare yta. Det kommer ge dig ett vackrare utseende på din hud.


Sminkprodukter


4. Glöm inte dina händer

Behåll frisk hud genom att återfukta efter att du tvättar händerna. Att applicera handkräm efter varje gång du tvättar händerna kan hjälpa dig mot torra och frasiga händer. Det är även rekommenderat att bära vattentäta handskar när du tvättar disk eller städar runt om i huset för att skydda huden från extra krävande situationer.


Handkräm


5. Applicera solskyddsmedel på även gråa som soliga vinterdagar

Under ljusa vinterdagar reflekterar snön solens strålar, vilket ökar din risk för exponering av farligt UV-ljus. Det betyder att oavsett om du är ute på backen, leker i snön eller bara promenerar genom parkeringsplatsen på väg till din bil, är det lika viktigt att använda solskyddsprodukter i det hårda vintervädret som det är på sommaren. Och låt dig inte heller luras av mörkare dagar på vintern. Solens skadliga UV-strålning kan genomskära moln och fortfarande orsaka skador på din hud. Innan du går ut, applicera en fuktgivande solskyddsprodukt på alla utsatta områden på kroppen, men främst i ansiktet.


Solskyddsprodukter