Mellandagsrea 2020 på Sverigerea.se

Julen står för dörren och Sveriges intensivaste shoppingperiod är här och handeln går på högvarv! Hela julhandeln kulminerar med dagarna efter julafton, nämligen Mellandagsrean som är enormt stor i Sverige. Vi på Sverigerea.se håller alltid koll på REA och julhandeln samt mellandagsrean är inget undantag. Mellandagsrean börjar traditionellt på annandagen den 26 december och vi håller som sagt stenkoll på alla kampanjerna och samlar dessa här hos oss!

JUST NU HAR VI SAMLAT

0 REA-produkter från 0 olika nätbutiker

FYNDA BLAND VÅRA HUVUDKATEGORIER


Allt om julhandel och mellandagsrea

Vad är då Julen och Jultradition?

Vår jultomte uppenbarar sig i många olika skepnader i vårt avlånga land Sverige, men faktum är att på kontinenten får han konkurrens i att lämna ut paket och julklappar. I delar av Tyskland är det istället Jesusbarnet som ger presenter till barnen, medan i andra delar av Tyskland är det julmannen eller Weihnachtsmann som kommer med paket. Tyskland har även Sankt Nikolaus som kommer redan den 6 december med små presenter.

Julen firas på olika sätt i olika länder. I Sverige och de nordiska länderna firar vi i huvudsak vårt rejäla julfirande med presenter och julklappar till nära och kära på julafton den 24 december. Så är det inte på alla andra ställen, olika länder har olika traditioner för när de ger presenter. I Storbritannien är det främst julstrumpor som man hänger upp på julafton och sen hoppas att Father Christmas eller Santa Claus lämnar presenter i under natten lagom tills man vaknar upp på juldagens morgon. Spanjorerna firar sitt givande av presenter på ett helt annat sätt och där är det de tre vise männen som kommer med paket på trettondagsafton så att barnen vaknar upp till sina presenter på trettondagen som infaller den 6 januari. Andra kulturer och länder har sina stora firanden och givande av presenter vid andra tillfällen, som t.ex. Kinesiskt nyår och i Turkiet där de firar på nyårsafton.


Varför ska man handla på Mellandagsrean och vad ska man köpa?

Många gånger kommer det massvis med fina erbjudanden, kampanjer och reor under Mellandagarna. Kanske har inte de produkterna du har varit på jakt efter varit på rea tidigare under hösten men nu efter jul kommer de äntligen ut med rabatterade och låga priser.

Det finns ett gäng populära kategorier som är extra heta under Mellandagsrean. Många människor passar på att köpa ny elektronik. Det allra vanligaste är att man tittar efter t.ex. nya TV-apparater, kanske med OLED och externt ljud i en form av en soundbar. Eller så är man ute efter en ny mobiltelefon eller surfplatta och spanar in låga priser på iPhone och iPad från Apple eller en mobil från Samsung. Ofta köper man till ett par hörlurar, gärna någon av de nya trådlösa hörlurarna som har blivit populära. För de riktigt inbitna handlarna av elektronik görs många fynd av komponenter till datorer, det kan vara SSD-hårddiskar eller grafikkort eller en ny värstingskärm som kan kopplas in med den nya bärbara datorn. I princip alla produktsegment reas ut under Mellandagarna. Kläder är såklart något som det finns enormt mycket av. Det kan vara jackor för vintern eller den kommande skidresan. Eller varma kläder till barnen och ungarna som overaller och annat slitstarkt.

Som med alla kampanjer och rea gäller det att ha i åtanke att produkterna är kanske inte så pass prissänkta som man får sken av. Priserna rör på sig regelbundet under året och kanske är reapriset bara en sänkning till normalpriset sett över en längre tid. Sedan påverkar även tillgång och valutakurser på vilka priser svenska säljare kan erbjuda.Mellandagsrean och julhandeln 2020

Julhandeln och dess försäljning spås slå nya rekord även 2020 vad det gäller total försäljning, men även digital försäljning över nätet samt mängden skickade paket. Det är inte enbart i tomteverkstaden som det har planerats, rustats och förberetts. Traditionellt sett är det den fysiska detaljhandeln som har dubblat sin personalstyrka inför julen och den efterföljande mellandagsrean, men nu är det även alla e-handlare som behöver extra bemanning och även speditörer och postombud som har förberett sig och storsatsar för en så smidig jul som möjligt.

Efter julhandeln upp till själva Julafton kommer den traditionella toppen av reasäsongerna – Mellandagsrean. Mellandagsrean brukar börja precis som det framgår av namnet i mellandagarna, men det blir vanligare och vanligare med butiker som börjar sin Mellandagsrea redan på Juldagen eller t.o.m. nätbutiker som smäller upp sina reor på Julafton.

Ta hjälp av vår sida och fynda julklappar och göra stora klipp med hjälp av alla de fantastiska erbjudande som vi förmedlar via våra samarbetspartners.


Vad gör Sverigerea.se?

På sverigerea.se samlar vi aktuella reaprodukter under ett och samma tak. Alla produkterna kommer från respekterade och välkända nätbutiker där du på ett säkert sätt kan slutföra ditt nästkommande inköp. När det sker kampanjer som t.ex. Mellandagsrea så håller vi givetvis stenkoll på priserna och ser till att tillhandahålla de senaste REA-produkterna från våra anslutna butiker.

Vi önskar er god shopping i dessa juletider och önskar er en god jul och gott nytt år!